Сериозно подпийнал избирател в Бургас се бори с машината над

...
 
Сериозно подпийнал избирател в Бургас се бори с машината над
Коментари Харесай

Борба с машината: Подпийнaл избирател гласува над 5 минути

  Сериозно подпийнал гласоподавател в Бургас се бори с машината над пет минути. На фрагментите, които снима bTV, се вижда по какъв начин той кляка пред устройството и му е нужна помощ, с цел да упражни правото си на глас. 
Мъжът не съумя да хване картата. Той съобщи, че му е било мъчно да гласоподава с машина. 


" Не знаеше по какъв начин да хване картата, държеше я по този метод, по-късно я постави права на самия екран и се опитваше да направи нещо. След това до момента в който му обясня, да му я завъртя, да види, че има процеп, да се напъха картата, беше огромен проблем. Накрая ми сподели: " Не мога да натисна, не знам къде да натисна. Само погледнах, натисна " гласувай ". Беше натиснал всичко, не знам очевидно на магия, каквото му е паднало беше натиснал. И най-после се получи всичко наред. Отчете своя глас ", заяви Лиляна Германова - ръководител на СИК.
В бургаския квартал „ Комлука ”, където живее най-вече ромско население, няма искащи да гласоподават. Секциите в учебното заведение в  са съвсем празни. От началото на изборния ден правото си на глас във всяка една от тях са упражнили не повече от 3 до 5 души

„ Основният проблем е, че множеството в квартала са необразовани и не могат да се оправят с гласуването с машини. На някои от тях им лишава по 5 минути, с цел да съумеят. Има всевъзможни куриозни случаи. Поставят картите върху екрана, не съумяват да прочетат имената ”, съобщи Генова.

В квартала през последните седмици се проведоха  ,  които опрощават задължения против избор за избрана политическа мощ. Местните разясняват, че към този момент никой не им предлага пари, с цел да гласоподават. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР